Sabtu, 13 Januari 2018

Postnatal La Mamma Malaysia

Postnatal adalah suplemen untuk ibu berpantang atau ibu yang habis berpantang tetapi nak jaga kesihatan dalaman. Ianya adalah ALTERNATIF kepada jamu yang panas dan yang perlu dibancuh dulu.

Semasa berpantang akibat perubahan hormon dan proses bersalin itu sendiri menyebabkan ibu selepas bersalin menghadapi masalah berikut:

1) Kekurangan susu
2) Bayi demam kuning (jaundis)
3) Rahim lambat kecut
4) Darah nifas tidak lawas
5) Sembelit
6) Luka bersalin lambat baik
7) Muka pucat
8) Berat badan lambat turun
9) Stress 

10)Bisa-bisa badan, sakit pinggang dan sakit belakang

Ada tak Mommy menghadapi masalah yang disebutkan di atas ini?

Kalau ada, adakah ibu mahu dibantu?

La Mamma mengeluarkan suplemen khas untuk ibu berpantang dan wanita yang menghadapi masalah ini.

Postnatal dirumus dari Superfood Premium dan herba-herba terpilih untuk ibu berpantang dan wanita yang ingin menjaga dalaman.


Postnatal La Mamma mengandungi 5 Superfood Premium dan 12 jenis herba terpilih iaitu

  1. Kurma 
  2. Madu
  3. Habbatus Sauda
  4. Delima
  5. Buah tin
  6. Asam jawa
  7. Temulawak
  8. Manjakani
  9. Kayu manis
  10. Mas cotek
  11. Serapat
  12. Lobata
  13. Lada pintal
  14. Cengkih
  15. Cekur
  16. Kunyit
  17. Mirifica

Setiap bahan yang diformulasi melengkapi keperluan ibu berpantang dan wanita yang inginkan dalaman yang sihat.

Kebaikan Postnatal La Mamma

  1. Membantu mengecutkan rahim
  2. Membantu membuang angin dan toksin
  3. Menghilangkan bisa-bisa badan
  4. Merangsang pengeluaran susu ibu dengan lebih banyak
  5. Mengurangkan sakit pinggang
  6. Mengurangkan sakit urat
  7. Membantu mengurangkan sakit badan
  8. Meningkatkan tenaga dalaman 
  9. Membantu melancarkan darah nifas
  10. Melancarkan kembali kitaran haid
  11. Membantu menstabilkan hormon
  12. Memulihkan dengan cepat luka bersalin
  13. Mencantikkan kulit
  14. Mengurangkan keputihan
  15. Mengetatkan miss v
  16. Menegangkan payudara dan memantapkan pinggul
  17. Membantu menurunkan berat badan dengan cepat
Postnatal La Mamma adalah dalam bentuk cecair yang sedap diminum. Pengambilan Postnatal La Mamma cukup mudah. Hanya goncangkan botol dan ambil sesudu. Postnatal sedia diminum tanpa perlu dibancuh. Rasanya pula masam masam manis. Postnatal boleh disimpan pada suhu bilik namun jika diletakkan di dalam peti ais rasanya lebih enak dan nyaman. 

Jamu moden Postnatal La Mamma ini sesuai diambil oleh wanita sahaja. Wanita berpantang, wanita yang ingin jaga dalaman dan wanita keguguran digalakkan mengambil Postnatal La Mamma setiap hari.



Apa yang menarik tentang Postnatal La Mamma ini adalah jamu tidak panas dan boleh terus diambil sejam selepas bersalin dan semasa anak kuning. Ibu tak perlu menunggu anak kuning untuk minum Postnatal La Mamma kerana jamu ini tidak panas dan tidak menaikkan kuning bayi malah membantu untuk turun demam kuning bayi dengan boost susu dan memekatkan susu.

Apa kata ibu berpantang dan wanita yang ingin cantik setelah mengambil jamu moden Postnatal La Mamma.








Untuk konsultansi, ibu boleh wasap dengan menekan link ini.


Setiap sebotol pembelian Postnatal La Mamma ibu layak mendapat Care Lotion secara PERCUMA (selagi stok masih ada) bernilai RM50, ebook penyusuan dan kos penghantaran percuma.

Hanya RM90 sahaja untuk mendapatkan kebaikan yang mantap untuk kesihatan dalaman. 

Wanita berpantang digalakkan mengambil 4 botol postnatal dan setiap satu percuma care lotion bernilai RM200. 

Bagi wanita keguguran pula, digalakkan untuk mengambil 2 botol postnatal dan seterusnya mengambil prental untuk ikhtiar hamil atau persediaan untuk hamil.

Info lanjut, hubungi

Nazifa
Ejen La Mamma




Sabtu, 30 Disember 2017

YES 2017 Set Berpantang Czer dan Normal La Mamma Malaysia

Sempena YES La Mamma Malaysia umumkan setiap pembelian produk Postnatal akan dapat 2 produk percuma.

Produk percuma itu adalah La Mamma Stretchmark Lotion dan La Mamma Care Lotion yang harganya bernilai RM140.





OFFER YES 2017

Beli 1 botol postnatal percuma 1 stretchmark lotion dan 1 care lotion

Beli 2 botol postnatal percuma 2 stretchmark lotion dan 2 care lotion

Beli 3 botol postnatal percuma 3 stretchmark lotion dan 3 care lotion

Sebotol postnatal harga normal price RM100. Tapi kasi potong jadi RM90.

Tapi kalau Mummy amik combo 2 botol, harganya cuma RM160.

Ini harga untuk Semenanjung Malaysia tau. Sabah Sarawak cuma tambah RM10 untuk satu botol.

Untungkan grab Offer ni.

info lanjut boleh jengok IG: rasafahmoms atau fb Nazifa Mazni

Khamis, 14 Disember 2017

Prenatal La Mamma

La Mamma Prenatal Supplement


La Mamma Prenatal Supplement adalah keluaran bumiputra dan sudah berada di pasaran Malaysia selama setahun lebih.

Prenatal Supplement diformulasi khas untuk ibu hamil yang kerap mengalami mual, loya terutamanya pada trimester pertama. Keadaan ini menyebabkan ibu hamil tidak bermaya, tidak bertenaga sedangkan kerja-kerja kelangsungan hidup perlu diteruskan.

Selain itu, hb rendah adalah perkara yang perlu dititikberatkan semasa hamil. Banyak masalah serius boleh timbul bila ibu hamil hb rendah. Hb rendah semasa hamil sangat berisiko untuk ibu hamil dan bayi dalam kandungan antaranya keguguran, ibu pitam, anak lahir awal dan banyak lagi risiko akibat hb rendah semasa hamil.

Oleh kerana itu, La Mamma Prenatal muncul untuk membantu masalah ibu-ibu di Malaysia.

Bahan-bahan yang digunakan dalam La Mamma Prenatal Supplement adalah dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi, berkhasiat dan tentunya selamat diambil oleh ibu dan bayi dalam kandungan. Malah, bukan itu sahaja, bayi juga mendapat manfaat dari apa yang dimakan ibu.

Bahan-Bahan La Mamma Prenatal Supplement


Terdapat 9 bahan PREMIUM yang digunakan dalam La Mamma Prenatal Supplement yang berkualiti dan dipilih satu persatu. 

  1. Kurma
  2. Madu
  3. Buah tin
  4. Delima
  5. Habbatus Sauda
  6. Zafaran
  7. Minyak ikan
  8. Ekstrak Brokoli
  9. Vitamin C
Setiap bahan dikupas dan diteliti satu persatu. Delima diperah dan dibuang biji. Kurma yang buruk dibuang. Kami di La Mamma Malaysia sentiasa menjaga kebersihan dan kualiti bahan yang digunakan.

Mesti Mummy dah tak sabar untuk mengetahui khasiat La Mamma Prenatal Supplement ini.

Khasiat La Mamma Prenatal Supplement


Bahan-bahan yang dipilih adalah bahan yang sesuai diamalkan untuk ibu hamil. Cukup Prenatal sahaja diambil tanpa tambahan suplemen lain untuk melengkapi nutrisi yang diperlukan ibu hamil.

Khasiat:
  1. Meningkatkan bacaan HB
  2. Membantu mengurangkan alahan, mual dan muntah di awal kehamian.
  3. Mengurangkan rasa penat, letih dan lesu
  4. Membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
  5. Mengurangkan rasa mengantuk (tambah oksigen ke otak)
  6. Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah ibu
  7. Sebagai persediaan membanyakkan susu ibu selepas melahirkan
  8. Membantu memudahkan ibu bersalin
Satu botol La Mamma Prenatal Supplement sudah cukup memberi keperluan nutrisi buat ibu dan bayi dalam kandungan.

Apa kata ibu-ibu yang telah minum prenatal semasa hamil.

Rasa mual kurang, makin bertenaga

HB naik selepas minum 1 botol setengah. 

Prenatal adalah dalam bentuk cecair yang mudah diserap badan. Rasanya sedap masam masam manis. 

Harga Normal : RM100
Harga Offer : RM90

2 botol hanya RM160. Mummy jimat RM40.
FREE Care Lotion bernilai RM50
FREE ebook penyusuan bernilai RM60

Untuk tempahan boleh hubungi Zifa dengan klik 







Selasa, 7 November 2017

Ning Salmah Promosi November

Bulan November 2017, Wow sangat Promosi Ning Salmah untuk produk Minyak Tenang Anakanda dan Powder Mulus Anakanda.

Ibu ayah yang tengah tercari-cari barang keperluan bayi elok sangatlah rebut Promosi November Ning Salmah. Promosi November harganya tentulah lebih murah dengan Set Combo Minyak Tenang Anakanda dan Powder Mulus Anakanda.

Ada 3 Set Kombo untuk Promosi November. Ada romper lagi ibu. Belilah satu untuk baby okay. 


SET KOMBO A

SET KOMBO A NING SALMAH


Apa yang Mummy dapat?

2 botol Minyak Tenang Anakanda
1 botol Powder Mulus Anakanda 

Hanya RM89 sahaja. JIMAT RM8.

FREE SHIPPING bila membuat pembelian di https://shopee.com.my/nazifamazni


SET KOMBO B NING SALMAH *stok terhad

SET KOMBO B ROMPER


Apa yang Mummy dapat?

1 helai newborn romper
1 botol Minyak Tenang Anakanda
1 botol Powder Mulus Anakanda 

Hanya RM70 sahaja. 

FREE SHIPPING bila membuat pembelian di https://shopee.com.my/nazifamazni

SET KOMBO C NING SALMAH

SET KOMBO C NING SALMAH


Apa yang Mummy dapat?

1 botol Minyak Tenang Anakanda
2 botol Powder Mulus Anakanda

Hanya RM69 sahaja. JIMAT RM8.

FREE SHIPPING bila membuat pembelian dihttps://shopee.com.my/nazifamazni


Dengan pembelian di shopee, ibu-ibu jimat RM16 tau. Cepat klik link terus ke shopee dan buat pembelian di sana. 

Selasa, 31 Oktober 2017

Promosi Beli 1 Percuma 1 Care Lotion La Mamma Malaysia

Berita baik buat penggemar Care Lotion La Mamma Malaysia. Berita baik juga buat awak yang tengah kuruskan badan.

Care Lotion La Mamma, losyen panas wangi ini sedang promosi beli satu PERCUMA 1 lagi dengan hanya RM50 sahaja.

Anda hanya bayar RM50 sahaja dan dapatkan 1 lagi dengan PERCUMA sahaja.

Best kan?


Care Lotion La Mamma



Care Lotion La Mamma berfungsi untuk

1) mencairkan lemak di bahagian perut2) mengurangkan period pain 3) mengelakkan badan masuk angin semasa berpantang4) mengurangkan sakit badan dan cramp kaki

Care Lotion ni berbau wangian Ferragamo dari Itali.


Untuk tempahan hubungi Ejen sah La Mamma, klik link berikut
wasap.my/0139330097 atau ke fb:Nazifa Mazni


Isnin, 23 Oktober 2017

Set Pantang La Mamma Moden

Cari cari carilah, carilah Set Pantang betul-betul oh ibu. Bahgia berpantang, sembelit tiada, susu pun banyak, anak ceria kuning cepatnya hilang. Lalalala (nyanyi ala lagu nasyid cari jodoh, hehe).

Eh eh... Mak Yong tengah cari-cari Set Berpantang Mama Moden ke? Pilihan tepat buat Mak Yong kerana berada di tempat yang betul untuk membeli.

Set Berpantang La Mamma Moden by Elsee


Set berpantang ni dikeluarkan oleh Elsee di bawah label La Mamma. 

Menyedari cabaran getir ibu-ibu moden yang ingin menjaga kesihatan semasa pantang secara tradisional tapi dengan cara yang moden, maka terciptalah Set Berpantang La Mamma Moden.

Set Berpantang Mama Moden ini amat sesuai untuk digunakan oleh ibu dalam pantang yang tidak mahu renyah membancuh terutamanya ibu pantang yang terpaksa berpantang sendiri.

Founder Elsee mencipta Postnatal sebegitu rupa kerana beliau sendiri merasa betapa susahnya berpantang ceaser. Keempat-empat anak beliau kesemuanya adalah ceaser. Menyedari kepayahan itu dan terpaksa pula berpantang sendiri yang hanya dibantu suami sahaja tanpa ibu bapa yang telah lama pergi, beliau mencipta Postnatal.

Sudah ramai Mak Tang yang bersalin ceaser berpuas hati dengan Postnatal kerana Postnatal membantu ibu yang bersalin ceaser atau bersalin pembedahan kerana luka cepat kering seawal tiga hari disamping memperbanyakkan susu ibu.

Apa yang paling best mengenai Set Berpantang Mama Moden ini adalah produk ini boleh diambil sejurus selepas bersalin untuk tenaga segera dan juga membantu mengurangkan kuning anak. Ibu berpantang boleh mengambil Set Berpantang Mama Moden walaupun anak demam kuning. Bestkan?

Ibu-ibu tak perlu nak tunggu anak habis kuning barulah terhegeh-hegeh nak jaga diri pula.

Yang selalu terjadi anak habis kuning, mak tak sambung makan jamu dah. Ke tong sampahlah jawabnya ditambah pula rasa jamu yang pahit.

Eh ada lagi jamu berpantang tahun lepas?

Pakej Set Pantang La Mamma Moden


Terdapat 2 pakej set berpantang disediakan untuk Mak Yong berpantang nanti iaitu

1) Set Pantang Basic
2) Set Pantang Premium

Set Berpantang Asas La Mamma Malaysia

1) Set Pantang Basic

Set Berpantang Asas La Mamma ini merangkumi

1 botol Postnatal
1 tiub Stretchmark Lotion
1 tiub Care Lotion

Harga asal
SM / SS : RM250  / RM280

Harga Offer (JIMAT RM40)
SM / SS : RM210 / RM240

FREE POSTAGE
FREE La Baby Essential Oil bernilai RM50



2) Set Pantang 44 hari

3 botol postnatal
1 stretchmark lotion
1 Care Lotion

Harga asal
SM / SS : RM450  / RM500

Harga OFFER
SM / SS : RM370 / RM420

FREE POSTAGE
FREE La Baby Essential Oil bernilai RM50

Kebaikan Setiap Item di dalam Set Pantang Mama Moden La Mamma

a) Postnatal

1 botol Postnatal boleh bertahan selama 2 minggu. Jika mahu mencuba, Mak Tang boleh dapatkan segera Set Pantang Basic ini.

b) Stretch Marks Double Action Lotion


Stretchmark lotion pula boleh digunakan sejak awal kehamilan lagi untuk mengurangkan rekahan di perut. Makin perut membesar Mak Yong akan mula rasa gatal-gatal nak menggaru sampai tak hingat.

Stretchark lotion membantu mengurangkan rasa gatal apabila perut semakin menerik malah akan melembapkan lagi. Stretchmark lotion berbau harum inspirasi bauan Gucci dan tidak melekit atau berminyak.

c) Care Lotion


Care Lotion pula boleh membantu mengurangkan sakit pinggang, lenguh-lenguh dan cramp kaki. Biasanya di hujung kehamilan. Mak Yong kerap cramp kaki pada waktu malam. Care Lotion membantu mengurangkan masalah tersebut.

Berbau wangian Ferragamo dari Itali.

Mak Yong pening boleh juga disapu pada dahi.


Untuk tempahan dan konsultansi PERCUMA,  hubungi

Whatsapp : wasap.my/0139330097
FB: Nazifa Mazni

Isnin, 28 Ogos 2017

Minyak Tenang Anakanda Ning Salmah | Anak Tenang Ibu Senang

Minyak Tenang Anakanda yang dikeluarkan oleh Ning Salmah ini sudah setahun berada di pasaran. Founder Minyak Tenang Anakanda, Sharifah Aliyah Barakhah adalah cicit kepada pengusaha Nona Roguy, Datin Sharifah Anisah Barakbah

Walaupun Minyak Tenang Anakanda ini masih baru di pasaran namun Minyak Tenang Anakanda ini sebenarnya sudah lama menjadi amalan beberapa generasi keluarga beliau.

Zifa pula tanpa sengaja mahu mencuba Minyak Tenang Anakanda setelah melihat beberapa kali iklan dalam rancangan bfrenz TV Alhijrah. Lama-lama guna terjatuh cinta pula dengan Minyak Tenang Anakanda sebab secara tak sengaja menyelesaikan masalah sembelit Fateh yang ketika itu berusia 7 bulan. Alhamdulillah.

Lepas tu Zifa jadi ejen plak sebab nak kongsikan kebaikan Minyak Tenang Anakanda dengan semua ibu-ibu di luar sana.

Minyak Tenang Anakanda dirumus khas dengan pati herba tradisional yang telah digunakan selama 5 generasi. Campuran bahan alami ini disediakan khusus untuk kegunaan bayi baru lahir, sehinggalah kanak-kanak yang sudah besar. Bukan itu sahaja, orang dewasa pun boleh guna. Bak kata lain satu keluarga boleh guna dan bukan terhad kpada bayi sahaja.

Herba-herba semulajadi yang terdapat dalam Minyak Tenang Anakanda yang menyebabkan ramai mak-mak puas hati sampai repeat beli berbotol-botol adalah:-